Gå til innhold

folkene

Ferske Scener er ledet av Kristina Junttila, Bernt Bjørn og Kristin Bjørn. Vi holder til i Tromsø og har bakgrunn fra teater og performance. På hvert prosjekt samarbeider vi med andre kunstnere.

Bernt Bjørn

Bernt Bjørn er norsk-samisk skuespiller og sanger med 35 års erfaring fra scene, film og TV. Revitalisering av sjøsamisk kultur og selvforståelse har vært viktig i hans arbeid. Han har lang erfaring i å arbeide med nye scenetekster. Her er hans evne til improvisasjon et viktig verktøy.

Bernt har vært sentral i opprettelsen av profesjonelle nettverk og samarbeidsprosjekter på tvers av fagfelt og institusjonstilhørighet, slik som RadArt, Vårscenefest og Frilanskrets Nord i Skuespillerforbundet. Han var en av grunnleggerne av Nord-Norges første profesjonelle frigruppe, Totalteatret, i 1983.

Kristin Bjørn

Kristin arbeider som dramaturg, manusforfatter og sceneinstruktør.
Undersøkelse av scenetekstens mange muligheter går som en rød tråd gjennom Kristins karriere. Hun har samarbeidet med komponister, billedkunstnere, poeter og improvisasjonsmusikere, så vel som forskere og journalister. Kristin har studert teatervitenskap og har 2-årige forfatterstudier bak seg. I 2016 debuterte hun på Gyldendal med novellesamlingen Sant Nok.
Kristin var sentral i Totalteatret i perioden 1985-2001.

Kristina Junttila

Kristina Junttila er en norsk-finsk kunstner som jobber innenfor Live Art. Hun konstruerer hendelser og visninger hvor ulike former for medskapende aktivitet kan oppstå. Hun er utøver, medskaper, regissør, forsker og pedagog. Hun er interessert i å utforske scenekunst som et sted for samfunnsdeltagelse og utvide hvilke former ei forestilling kan ta.

Kristina er doktorgradsstipendiat ved Kunstakademiet, UiT, Norges Arktiske Universitet.

Kristina har tidligere studert performancekunst, teater, visuell kunst, bevegelse, kritisk teori og pedagogikk i København, Universitetet i Tromsø, Dartington College of Arts, Kunstakademiet i Turku og har mastergrad i “Live Art and Performance Studies” fra Teaterhøgskolen i Helsingfors.

kristinajunttila.com

Styret i Ferske Scener (2016 -)

Leder Astrid Aure
Astrid tror at kunst og kultur kan bevege verden, og at ord skaper holdninger og handlinger. Derfor brenner hun for Ferske Sceners prosjekt. Aure er administrativ leder for Stiftelsen Tromsø internasjonale filmfestival, og har drøye 20 års erfaring med formidling og ledelse fra medie- og kulturbransje.

Styremedlem Fredrik Forssman
Fredrik har lang erfaring fra musikkbransjen og var en av hovedpersonene bak prosjektet «Nye Tvibit» – nå en kreativ hub i Tromsøs gamle brannstasjon. Han er i dag leder for Tvibit Musikk/ KOFOR.

Styremedlem Espen Igesund
Espen er rådgiver i BDO AS med erfaring fra ulike deler av kultursektoren. Han er og har vært involvert i mange samfunns- og næringsutviklingsprosjekter og er opptatt av å skape arbeids- og bolyst i Nord-Norge. Livet må inneholde både «brød og sirkus» – Ferske Scener bidrar til å opprettholde denne balansen.

Styremedlem Trude Borch
Trude Borch er samfunnsforsker ved Framsenteret i Tromsø med et stort engasjement for næring og kultur i nord. Hun har arbeidet mye med reiselivsrelaterte nettverk/prosjekter og er opptatt av å involvere de kreative miljøene.

Styremedlem Kristina Junttila