Gå til innhold

folkene

Ferske Scener er ledet av Kristina Junttila, Bernt Bjørn og Kristin Bjørn. Vi holder til i Tromsø og har bakgrunn fra teater og performance.

Bernt Bjørn

Bernt Bjørn er norsk-samisk skuespiller, improvisatør og sanger med 35 års erfaring fra scene, film og TV. Revitalisering av sjøsamisk kultur og selvforståelse har vært viktig i hans arbeid. Han har lang erfaring i å arbeide med nye scenetekster.

Bernt har vært sentral i opprettelsen av profesjonelle nettverk og samarbeidsprosjekter på tvers av fagfelt og institusjonstilhørighet, slik som RadArt, Vårscenefest og Frilanskrets Nord i Skuespillerforbundet. Han var en av grunnleggerne av Nord-Norges første profesjonelle frigruppe, Totalteatret, i 1983.

Kristin Bjørn

Kristin er dramaturg, forfatter og regissør. Tekst og språk er utgangspunkt for hennes arbeid med scenekunst. Helt siden debuten for tretti år siden har hun vekslet mellom å arbeide med fiksjon og dokumentarisk materiale. I tillegg til teatertekster skriver hun kronikker, fagartikler og essay. Hun arbeider ofte utenfor det tradisjonelle scenerommet.

Hun har studert teatervitenskap og har 2-årige forfatterstudier bak seg. I 2016 debuterte hun på Gyldendal med novellesamlingen Sant Nok.

Sammen med Bernt Bjørn har hun ledet Scenetekstivalen siden 2013. De senere årene har hun også arbeidet som moderator og stått på scenen i arrangement i krysningspunktet mellom scenekunst og seminar.

Kristin var sentral i Totalteatret i perioden 1985-2001.

Kristina Junttila

Kristina Junttila er en norsk-finsk kunstner som jobber innenfor Live Art. Hun konstruerer hendelser og visninger hvor ulike former for medskapende aktivitet kan oppstå. Hun er utøver, medskaper, regissør, forsker og pedagog. Hun er interessert i å utforske scenekunst som et sted for samfunnsdeltagelse og utvide hvilke former ei forestilling kan ta.

Kristina er doktorgradsstipendiat ved Kunstakademiet, UiT, Norges Arktiske Universitet.

Kristina har tidligere studert performancekunst, teater, visuell kunst, bevegelse, kritisk teori og pedagogikk i København, Universitetet i Tromsø, Dartington College of Arts, Kunstakademiet i Turku og har mastergrad i “Live Art and Performance Studies” fra Teaterhøgskolen i Helsingfors.

kristinajunttila.com

Marianne Siljuberg

Styret

Styreleder: Fredrik Forssman

Styremedlemmer: Jenny Svensson, Ådne Sekkelsten, Kristina Junttila, Bernt Bjørn