Gå til innhold

Folkene

Ferske Scener er ledet av Kristina Junttila, Bernt Bjørn og Kristin Bjørn. Vi holder til i Tromsø og har bakgrunn fra teater og performance. På hvert prosjekt samarbeider vi med andre kunstnere.

Bernt Bjørn

Bernt Bjørn er en norsk-samisk skuespiller med 35 års erfaring fra scene, film og TV. Bernt var en av grunnleggerne av Nord-Norges første frie gruppe, Totalteatret, i 1983. Han har vært sentral i utviklingen av profesjonelle nettverk og samarbeidsprosjekter på tvers av fagfelt og institusjonstilhørighet.

Kristin Bjørn

Kristin arbeider som dramaturg, manusforfatter og sceneinstruktør.

Undersøkelse av scenetekstens mange muligheter går som en rød tråd gjennom Kristins karriere. Hun har samarbeidet med komponister, billedkunstnere, poeter og improvisasjonsmusikere, så vel som forskere og journalister. Kristin har studert teatervitenskap og har 2-årige forfatterstudier bak seg. I 2016 debuterte hun på Gyldendal med novellesamlingen Sant Nok.

Kristina Junttila

Kristina Junttila er en norsk/finsk kunstner som jobber innenfor Live Art. Hun konstruerer hendelser og visninger hvor ulike former for medskapende aktivitet kan oppstå. Hun er utøver, medskaper, regissør, forsker og pedagog. Hun er interessert i å utforske scenekunst som et sted for samfunnsdeltagelse og utvide hvilke former ei forestilling kan ta.

Kristina er doktorgradsstipendiat ved Kunstakademiet, Universitetet i Tromsø Norges Arktiske Universitet.

Kristina har tidligere studert performancekunst, teater, visuell kunst, bevegelse, kritisk teori og pedagogikk i København, Universitetet i Tromsø, Dartington College of Arts, Kunstakademiet i Turku og har mastergrad i “Live Art and Performance Studies” fra Teaterhøgskolen i Helsingfors.

> kristinajunttila.com