Gå til innhold

folkene

Ferske Scener er ledet av Kristina Junttila, Bernt Bjørn og Kristin Bjørn. Vi holder til i Tromsø og har bakgrunn fra teater og performance.

Bernt Bjørn

Bernt Bjørn er norsk-samisk skuespiller, improvisatør og sanger med 35 års erfaring fra scene, film og TV. Revitalisering av sjøsamisk kultur og selvforståelse har vært viktig i hans arbeid. Han har lang erfaring i å arbeide med nye scenetekster.

Bernt har vært sentral i opprettelsen av profesjonelle nettverk og samarbeidsprosjekter på tvers av fagfelt og institusjonstilhørighet, slik som RadArt, Vårscenefest og Frilanskrets Nord i Skuespillerforbundet. Han var en av grunnleggerne av Nord-Norges første profesjonelle frigruppe, Totalteatret, i 1983.

Kristin Bjørn

Kristin er dramaturg, forfatter og regissør. Tekst og språk er utgangspunkt for hennes arbeid med scenekunst. Helt siden debuten for tretti år siden har hun vekslet mellom å arbeide med fiksjon og dokumentarisk materiale. I tillegg til teatertekster skriver hun kronikker, fagartikler og essay. Hun arbeider ofte utenfor det tradisjonelle scenerommet.

Hun har studert teatervitenskap og har 2-årige forfatterstudier bak seg. I 2016 debuterte hun på Gyldendal med novellesamlingen Sant Nok.

Sammen med Bernt Bjørn har hun ledet Scenetekstivalen siden 2013. De senere årene har hun også arbeidet som moderator og stått på scenen i arrangement i krysningspunktet mellom scenekunst og seminar.

Kristin var sentral i Totalteatret i perioden 1985-2001.

Kristina Junttila

Kristina Junttila er en norsk-finsk kunstner som jobber innenfor Live Art. Hun konstruerer hendelser og visninger hvor ulike former for medskapende aktivitet kan oppstå. Hun er utøver, medskaper, regissør, forsker og pedagog. Hun er interessert i å utforske scenekunst som et sted for samfunnsdeltagelse og utvide hvilke former ei forestilling kan ta.

Kristina er doktorgradsstipendiat ved Kunstakademiet, UiT, Norges Arktiske Universitet.

Kristina har tidligere studert performancekunst, teater, visuell kunst, bevegelse, kritisk teori og pedagogikk i København, Universitetet i Tromsø, Dartington College of Arts, Kunstakademiet i Turku og har mastergrad i “Live Art and Performance Studies” fra Teaterhøgskolen i Helsingfors.

kristinajunttila.com

Styret i Ferske Scener (2021-)

Leder Astrid Aure
Astrid tror at kunst og kultur kan bevege verden, og at ord skaper holdninger og handlinger. Derfor brenner hun for Ferske Sceners prosjekt. Aure er administrativ leder for Stiftelsen Tromsø internasjonale filmfestival, og har drøye 20 års erfaring med formidling og ledelse fra medie- og kulturbransje.

Styremedlem Fredrik Forssman
Fredrik har lang erfaring fra musikkbransjen og var en av hovedpersonene bak prosjektet «Nye Tvibit» – nå en kreativ hub i Tromsøs gamle brannstasjon. Han er i dag leder for Tvibit Musikk/ KOFOR.

Styremedlem Jenny Svensson 
Jenny Svensson er fra Stockholm i Sverige og har bodd i Tromsø siden 2008, hvor hun også har gått Forfatterstudiet. Hun arbeider som frilans dansekunstner, kritiker, dramatiker og forfatter. Uroppsetningen av hennes scenetekst «Tobias og dagen det smalt» vant Heddaprisen i kategorien Årets barneforestilling.

Styremedlem Jet Pascua
Jet er kunstner og kurator basert i Tromsø. Jet driver det uavhengige kunstgalleriet «Small Projects» som han etablerte i 2011. Jet har lang fartstid som kunstner, og har bachelor og master fra henholdvis kunsthøgskolen i Oslo og Kunstakademiet i Bergen.

Styremedlem Kristina Junttila