Gå til innhold

Blodklubb #5

På dette blodklubbmøtet ble vi samlet rundt alkoholen og dens mange sider i Tromsøs eldste bygning, Skansen. Alkoholen fikk renne i blodet til blodets flokk.

VARA VALVI!

Om Blodklubb #5 – Alkohol i blodet?

Med utgangspunkt i vår egen historie går vi løs på et av de største tabuene i forhold til det samiske: Forholdet til alkohol.

Kanskje får du et svar du behøver fra det berusede orakelet, kanskje kan du klage over spritens arv, kanskje kommer joiken, kanskje kommer kongen, kanskje ofrer du blod og alkohol, kanskje går du hjem med nye sko? På Blodklubb #5 ønsker vi å skape en kveld for beruselse, med eller uten alkohol i blodet. En uformel feiring av hverandre og blod og gener og hvor vi kommer fra og hvor vi er på veg.

Omtaler

De nesten tre timene fløy av gårde, og plutselig var det ferdig. Jeg sto der, full av inntrykk og tom for ord. «Botanikk er det verste blomster vet», skrev Nordahl Grieg, og det føles relevant når jeg skal prøve å gjengi med ord det kjærlige rabalderet som Blodklubb stelte i stand. Kanskje er det nettopp fordi man ikke kan sette fingeren på hvor kunsten slutter og livet begynner, mellom tilfeldighetene og dramaturgien, at Blodklubb fungerer så helsikes bra. Gjennom en eksperimentell, leken og nysgjerrig tilnærming til scenekunst som sosial arena, skaper de en virkningsfull plattform og et trygt rom. Og herfra klarer de å behandle nyansene i komplekse spørsmål uten å være formanende eller bygge på klart forutinntatte standpunkt. Arrangementet var utsolgt og ganske fullstappet, men jeg skulle ønske vi var enda flere og at det varte enda lenger.

Espen Johansen for nettmagasinet Hakapik

 

Ferske Scener pirker, erter, undersøker, spør og graver om forholdet mellom identitet og gener, og de er særlig opptatt av det samiske, det kvenske og det norske. Med stor kreativitet, mot og risikovilje beveger de seg inn i et minelagt felt som dominerer mange av de mest betente og konfliktfylte diskusjonene i vår tid.

…skaper Ferske Scener en helt unik kunstnerisk arena. En arena som berører på et dypt menneskelig, men også politisk plan. Og som det også er et stort behov for. I en tid der «oss» og «dem» har inntatt en posisjon som burde skremme oss alle.
…det er sant og ærlig, og ikke minst sammensatt. Slik det meste i tilværelsen og i identitetene våre faktisk er.

Anki Gerhardsen for Nordlys