Gå til innhold

Jeg er visst ikke helt klar (2004)

Av Bjørn Are Dypås


En ganske alminnelig mann, familiefar og småsjef som stille og rolig venter på at brødene skal stekes ferdig slik at han og hans familie kan dra på ferie til Senja. I år som i fjor, til det sykt vakre Senja.

Forestillinga er en monolog, en indre dialog med absurde assosiasjoner, formet i et scenespråk, like mye preget av dans og stand-up, som av teater.

[sitat]Det har i et års tid versert en debatt i nordnorsk kultur- og næringsliv om behovet for å finne «nye nordnorske stemmer» og fornye den nordnorske felleskapsfølelsen. Et motiv i arbeidet med teksten er i følge forfatteren å gi: 

«… et fattig bidrag i retning av å erobre Nord-Norge tilbake, fra de allmektige, hodeløse, kraftpatriotiske mytespinnerne. Å gjøre Nord-Norge beboelig og gjenkjennbart, for andre, enn de som frivillig inntar karikaturens rolle…» Stykket «Jeg er visst ikke helt klar» er både sjarmerende, trist og humoristisk. En stjernekombinasjon. «Dette er en glimrende debut fra dramatikeren Bjørn Are Dypås.»[kilde]Stian Saur, Bladet Tromsø[/kilde][/sitat]

Manus er utviklet i samspill med Ferske Scener.