Gå til innhold

Kom nærmere menneske (2018)

En scenetekst om vennskap

«Kom nærmere menneske» tar deg med til gravlunden, Rema og rommet. To fortellerstemmer deler sine tanker om død, parforhold, hverdagskaos, tilhørighet og ensomhet. Kanskje kan det være vel så viktig å finne den rette vennen som den rette kjæresten?

Hvor nært kan man komme en annen, når er grensen nådd, når kommer man til hverandres «Inste grind»? I «Kom nærmere menneske» brukes det flerstemte som tilnærmingsmåte og metode. Dynamikken mellom de to fortellerstemmene som snakker til hverandre, og forbi hverandre, er sentral.

Lesningen er sluttpunktet for et 1 års langt samarbeid mellom forfatterne og Ferske Scener/Scenetekstivalen.

Etter lesningen samtaler forfatterne og dramaturg Kristin Bjørn om erfaringer de har gjort seg underveis, i møtet mellom det skjønnlitterære feltet og scenekunstfeltet. Hva tilfører det teksten at den ikke er skrevet i ensomhet, men i et sammensurium av impulser og innfall, utenfra og innenfra?

Om de medvirkende

Caroline Kaspara Palonen er bosatt i Harstad. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Forfatterstudiet i Tromsø. Hun debuterte i 2011 med romanen «Xeroxdager». Så fulgte romanene «Du er meg for søvnig» (2013, Cappelen Damm) og «Det er mitt hav» (2015, Cappelen Damm). I 2016 kom diktsamlingen «Øy, øy» (Cappelen Damm).

Ingvild Solstad-Nøis er bosatt i Tromsø. Hun er utdannet ved Universitetet i Tromsø, og har gått på Forfattterstudiet i byen. Hun debuterte med romanen «Jeg trodde det skulle bli fint å komme hit» på forlaget Oktober (2011) og utgav i 2013 «Rolig sone». Hun jobber som daglig leder for Ordkalotten Internasjonale litteraturfestival.

Anethe Alfsvåg er født i Oslo, oppvokst på Nordmøre og har nå gjort Tromsø til sitt hjem. Hun er utdannet skuespiller og sanger fra Rose Bruford i London, Bårdar Akademiet i Oslo og Complete Vocal Institute i København. Utover sitt utøvende virke som skuespiller har Anethe også jobbet mye som pedagog og instruktør, og improvisatør.

Tonje Dreyer Sellevoll er fra Stonglandseidet og har base i Tromsø. Hun er utdannet skuespiller fra École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris, og er medstifter av det internasjonale teaterkollektivet YVA.

Samarbeidet mellom Ferske Scener/Scenetekstivalen og Ordkalotten er støttet av SNN Kulturnæringsstiftelsen.