Gå til innhold

NordØstpasjonen (2013)

Av Kristina Junttila og Kristin Bjørn


Velkommen til spillet om det ville Arktis!

Mens isen i Arktis forsvinner forbereder vi oss på å ta «det nye landet» i bruk. Tilsynelatende står kampen mellom de som vil verne og de som vil skape økonomisk vekst. Men er det også andre kamper som foregår? Hva er forskernes rolle i spillet om Arktis?

Kunnskapsproduksjonen er enorm. Men mer kunnskap gir ikke nødvendigvis bedre innsikt. Hvem har makten til å nå fram i media og forklare sammenhengene? Og hva er vårt, den jevne avislesers, forhold til ny kunnskap? Hvilke bilder av fremtidens Nordøstpassasje er det vi velger? Eller velger vi ikke i det hele tatt?

Forskere og skuespillere møtes på scenen i en form preget av TV-mediets nyhetsunderholdning. Med teaterets egen Peer Gynt som veiviser, spør vi i øst og vest og åpner dørene for NordØstpasjonen.

NordØstpasjonen var en del av Researchers Night 2013. 27. september, i om lag 300 byer over hele Europa, åpnet forskere dørene til laboratoriene sine eller gikk ut på scener og gater og møtte folk flest. Flere visninger er under planlegging

 

 

Les mer om Resarchers Night her

Se innslag på NRK om NordØstpasjonen her.