Gå til innhold

Rekviem for ein gris (2013)

 

En svart fabel for voksne. En hyllest til språket og forestillingsevnen: Til alt det som gjør oss til annet enn svin.

Ruth driver dyrehotellet Stallen, et sted hvor folk som er sliten av livet kan legge seg inn og bli til sitt favorittdyr. Til Stallen kommer Kjetil, Randi og Geir, som vil skapes om til henholdsvis gris, hund og sjiraff. Kjetil har forlatt sin lille nevø, og også de andre har dratt fra relasjoner som ble for vanskelige.

Ferske Scener viser «Rekviem for ein gris» i tre versjoner:

  • Dokumentaren, en tekstutstilling – I Dokumentaren får publikum vandre i eget tempo mellom tekster, utstoppede dyr, masker og faktastasjoner.
  • Hørespillet – Hørespillet er skuespillernes improvisasjon over teksten. Teksten behandles som en flate hvor alle rolleinndelinger er opphevet. Skuespillerne griper ordet og avgjør klanger og lydlandskap i situasjonen.
  • Skuespillet – Skuespillet er en regissert iscenesettelse med fysiske og visuelle bilder.

Utgangspunktet for alle tre versjonene er manuset til Kristin Auestad Danielsen. Det har blitt framført en gang tidligere, ved Århus Teater i Danmark, da under tittelen «Et Grisehjerte».

Manus er utviklet i samspill med Ferske Scener.


Kristin Auestad Danielsen (f 1981) er poet og dramatiker, med bakgrunn fra forfatterstudiet i Tromsø og Dramatikerutdannelsen ved Århus teater (2007-2010). Hun har gitt ut to diktsamlinger.