Gå til innhold

Talking in the Rain – An entertaining show about the weather

Ei avstandsforestilling av Ferske Scener (Tromsø, Norge), Reality Research Center (Helsinki, Finland) og Vestlandsforskning (Norge).

“Slik føles smeltende is. Så varmt blir det inni håndflaten når det er 54 varmegrader, og her er lukten av skogbrann. Ferske Scener byr på en svært kroppslig opplevelse av klimaendringene. Selv om forestillingen er helt digital.”
Terningkast 5. Anki Gerhardsen, Nordlys

Talking in the Rain – An Entertaining Show about the Weather er ei forestilling hjemme stua di, hvor været kommer under huden på deg. Forestillinga består av en pakke levert på døra, tekstmeldinger og et felles Zoom-møte, hvor pakken åpnes og innholdet tas i bruk. Det er som et talkshow der feel-good formatet forstyrres av våte føtter, svart kull og sterk vind.

Idéen bak forestillinga er enkel: vi forholder oss til været på en personlig og kroppslig måte, mens vårt forhold til klima ofte er intellektuelt og abstrakt. Å snakke om været er et takknemlig emne for smalltalk. Å snakke om klima og klimakrise er et skritt inn i en krigssone med forhåndsbestemte politiske ståsteder. Med denne forestillinga prøver vi å unngå de verbale skyttergravene og skape noe som kan føles – og deles.

“Det er nært og engasjerende, det er levende og spennende, og interaksjonen mellom skuespillere og publikum skaper også et fellesskap som trosser og visker ut den fysiske avstanden vi faktisk har mellom oss.”
Anki Gerhardsen, Nordlys

Kunstnerisk team:

Maria Oiva  (Reality Research Center, kunstnerisk leder)
Kristina Junttila  (Ferske Scener, kunstnerisk leder)
Kristin Eriksen Bjørn  (Ferske Scener)
Bernt Bjørn  (Ferske Scener)
Jussi Salminen  (Reality Research Center)
Salla Salin
Topi Kohonen  (Reality Research Center)
Ragnhild Freng Dale  (Vestlandsforskning)
Lari Palander (teknisk design)
Siri Hallingby Børs-Lind (produsent)
Rune Nilssen (markedsføring)

Ekstramateriale om forestillingen:  Backstagefoto – og videoer, mini-essay, refleksjoner om metodikk, artikler om møtet mellom forskning og scenekunst med mer:  finner du HER

Talking in the rain. An Entertaining Show about the Weather er en del av et flerårig samarbeidsprosjekt mellom Ferske Scener, Reality Research Center og Vestlandsforskning. Prosjektet har til nå skapt ulike show i Hammerfest (2019), Sogndal (2019) og Helsinki (2020). Nå i mars 2021 gjentar vi Helsinkiversjonen for et norsk publikum. Showet hadde premiere på den internasjonale dansefestivalen Moving in November og var støttet av Norsk Kulturråd, Norsk finsk kulturfond, den norske ambassaden i Finland, Forskningsrådet, Helsinki City and The Promotion Center of Arts Finland.
Forestillingene i mars 2021 er støttet av Tromsø Kommune.

Bildene under er fra Helsinki november 2020 (foto Jan Ahlstedt), Hammerfest i april-19  (foto: Ziggi Dan) og fra Sogndal i september-19 (foto Christian Blom)