Gå til innhold

Talking in the Rain – An entertaining show about the weather

Et samarbeidsprosjekt om kunsten å snakke om været. Med Vestlandsforskning og Reality Research Center, Helsinki.

I Talking about the rain, tar vi i bruk scenekunstens performative metoder og strategier for å bygge bro over dikotomiene; tanke og kropp, kunst og forskning, stillstand og handling.

Talking in the rain et prosjekt som endrer uttrykk etter sammenhengen det vises i. Tidligere visninger har vært i Hammerfest (april 2019) og Sogndal (september 2019)

I oktober 2020 møter vi publikum i Helsinki på festivalen Moving in November:

Er det mulig å kjenne på været andre steder enn der kroppen vår er?
Er det mulig å kjenne på været i framtida?
Kan vi lære oss å kjenne hvordan naboene våre opplever været?
Hva snakker vi egentlig om når vi snakker om været?

Talking in the Rain – An Entertaining Show About the Weather begynner utendørs som en invitasjon for publikum til å kjenne på været i forkant av og rundt spillelokalet. Opplevelsene bringer vi med oss inn i lokalet, hvor feelgood-formatet til talkshowet blir forstyrret av våte føtter, skarpt sollys i ansiktet og måter å faktisk føle klimaendringene på kroppen, her og nå.

Ideen bak prosjektet er enkel: Vær forholder vi oss til på en personlig, kroppslig måte, mens forholdet vårt til klima fort blir en abstrakt og intellektuell øvelse. Det gjenspeiles også i måten vi snakker om det på. Å snakke om været er sosialt ufarlig og merkelig engasjerende. Å snakke om klima og klimakrise, derimot, er å trå inn i et vepsebol av forhåndsbestemte politiske standpunkter.

I denne forestillingen vil vi hoppe i det med begge beina, det sosialt ufarlige så vel som vepsebolene. Spillestedet og omgivelsene har stor innflytelse på både innhold og form på showet. Vi vil skape et rom sammen med publikum hvor det er rom for spenning, engasjement, misforståelser og latter, alt mens vinden blåser oss av stolene.

Talking in the rain- An Entertaining Show About the Weather – er en serie av møter med publikum. Så langt har vi hatt show i Hammerfest og Sogndal. Det tredje showet blir i Helsinki, før vi vender tilbake til Hammerfest høsten 2021.

 

Bildene under er fra Hammerfest i april-19  (foto: Ziggi Dan) og fra Sogndal i september-19 (foto Christian Blom)