Gå til innhold

Talking in the Rain – An entertaining show about the weather

Hva snakker vi egentlig om når vi snakker om været?  Et samarbeidsprosjekt med Vestlandsforskning og Reality Research Center, Helsinki.

Som publikummer på Talking in the rain (Helsinki edition) får du oppleve en avstandsforestilling. Den består av en pakke levert på døra av et sykkelbud, tekstmeldinger og et felles Zoom-møte, hvor pakkene blir åpnet og innholdet tatt i bruk.

I forestillingen tar vi i bruk scenekunstens performative metoder og strategier for å bygge bro over dikotomiene tanke og kropp, kunst og forskning, stillstand og handling.

Talking in the rain et prosjekt som endrer uttrykk etter sammenhengen det vises i. Tidligere visninger har vært i Hammerfest (april 2019) og Sogndal (september 2019)

5. til 14. november møter vi publikum i Helsinki på festivalen Moving in November:

Vi har et ukomplisert forhold til været. Det er et takknemlig emne for smalltalk. Forholdet til klima og klimaendringer er noe helt annet. Det er ikke noe man snakker med alle om. Hvordan vi forholder oss til klimaendringene markerer dype skillelinjer mellom folk; politiske og eksistensielle skiller. Vi ender oftest med å snakke med dem vi vet er enige med oss. I forestillingen Talking in the rain,  An Entertaining Show About the Weather, forsøker vi å nærme oss spørsmålet om klimaendringene med samme letthet som vi snakker om været. Vi tar utgangspunkt i det vi – forskere, kunstnere og publikum  – har felles: At vi alle opplever vær og klima gjennom vår egen kropp.

Ekstramateriale om forestillingen i Helsinki:  Backstagefoto – og videoer, mini-essay, refleksjoner om metodikk, artikler om møtet mellom forskning og scenekunst med mer:  finner du HER

 

Bildene under er fra Helsinki november 2020 (foto Jan Ahlstedt), Hammerfest i april-19  (foto: Ziggi Dan) og fra Sogndal i september-19 (foto Christian Blom)