Gå til innhold

Francesca av Tonje Dreyer Sellevoll

Hun synger bursdagssangen for seg selv. Det er midt på natta, og hun er helt alene. I dag blir hun 22 år. Akkurat like gammel som Francesca Woodman var da hun hoppet ut av en skyskraper i New York. Francesca Woodman var en grensesprengende ung fotograf som ble verdensberømt etter sin død. Selv er hun 5 ganger vinner av «månedens mest joviale ekstravakt» i bokhandelen der hun jobber. På telefonsvareren tikker det inn gratulasjoner, og fra radioen kommer merkelig emosjonelle værmeldinger. Det er kanskje best å masturbere litt til TV2 Nyhetskanalen.

Med galgenhumor og absurde skråblikk lar dramatiker Tonje Dreyer Sellevoll to versjoner av hovedpersonen, K1 og K2, diskutere liv og død, fødsel og forventninger, og hvorvidt det er best å gjøre som Francesca Woodman, og hoppe ut av et vindu, eller om livet faktisk har et… innhold?

Senjaværingen Tonje Dreyer Sellevoll er utdannet skuespiller fra Théâtre Jacques Lecoq. Hun var med å starte det internasjonale teaterkompaniet YVA Company i 2016 og har sammen med dem produsert og spilt forestillinger på tre forskjellige kontinenter. I Norge har hun blant annet turnert med «Tobias og dagen det smalt» som vant Heddapris for beste barneforestilling i 2018. Hun jobber også som sykehusklovn.

Manuset til «Francesca» har fått støtte fra Tvibitstigen og Radarts talentutviklingsprogram «UREDD» Den er siden blitt videreutviklet gjennom UNG TEKST, Unge Viken Teaters utviklingsprogram for unge dramatikere, og har også mottatt forprosjektstøtte fra Kulturrådet. «Francesca» settes opp av Unge Viken Teater våren 2021 med Ingrid Askvik på regi og lyddesign ved Felipe Noriega.

Lesningen ved Scenetekstivalen 2020 co-produseres av Unge Viken Teater.