Gå til innhold

Haíresis av Ida Løken Valkeapää

Heksejakten i Nord-Norge var blant de mest omfattende og brutale i verden. Fra en befolkning på rundt 3000 ble nærmere hundre mennesker henrettet i løpet av tre generasjoner. En systematisk utrensning, gjennomført av staten og velsignet av kirken. Hairesis er et samtidsverk som reflekterer rundt et stykke norsk verdenshistorie fra Nord-Norge, med fokus på mennesket og med resonans i vår egen tid.

På Scenetekstivalen vil Ida Løken Valkeapää gi smakebiter og prøve ut nye tekster fra manus, med musikalske skisser av Tone Åse. I tillegg medvirker et kor, digitalt i lyd og bilde.

Ida Løken Valkeapää er en norsk skuespiller, bosatt i Tromsø. Hun har jobbet som freelancer ved institusjonsteatre og i det frie feltet i Norge, Sverige og Finland siden 2001. Hun er medlem i den nordiske teatergruppen Subfrau, scenekunstduoen ELiDA og kunstnerkollektivet Soria Laboratoria.

Prosjektet Hairesis er støttet av Festspillene i Nord-Norge, Sparebank1 Nord-Norge, Fritt Ord, Dramatikkens Hus og Ferske Scener.