Gå til innhold

HUS av Jenny Svensson

Sceneteksten HUS (arbeidstittel) er et forsøk på å nærme seg kammerspillet som et platonisk one-night-stand. Det er en tekst i prosess, en tekst som er et forsøk på å la det usagte bli sagt, eller forresten, holde det usagt, eller kanskje heller å få noen andre til å si det slik at man slipper å si det selv. Et forsøk på å skrive frem en tilstand heller enn et handlingsforløp, en tilstand som oppstår i rommet mellom kapitalismen og sentimentaliteten, i rommene i et nykjøpt hus, som i rommene i et nysolgt hus. Et forsøk på å sette seg på trappen foran det huset og se hva som kommer.

Jenny Svensson er fra Stockholm i Sverige og har bodd i Tromsø siden 2008, hvor hun også har gått Forfatterstudiet. Hun arbeider som frilans dansekunstner, kritiker, dramatiker og forfatter. Hennes siste scenetekst het Tobias og dagen det smalt, en produksjon som vant Heddaprisen i kategorien Årets barneforestilling.

Etter lesningen blir det en samtale mellom Jenny Svensson og Tale Næss, rammet inn av av en minikonsert med Aggie Frost.