Gå til innhold

Himmelriket 2014


 Av Einar Schwenke               Tidspunkt: 29. april kl 11.00 og 13.00 Tromsø Bibliotek

Science fiction drama om trygghetens pris.

Kloden er rammet av kriser. En familie: mor, far, farfar og jenta Lykke, har kjøpt seg opphold i en container for å kunne leve i fred. De er blant de heldige utvalgte; så lenge de betaler, får de  mat og beskyttelse. Containeren fraktes til nye steder etter som situasjonen utenfor gjør det nødvendig.

Lykke er i slutten av tenårene. Hun har ikke noe minne om verden utenfor. Foreldrene hennes skjuler sannheten, og behandler henne som et lite barn. Situasjonen tilspisses når Lykke blir syk.  Farfar mener det er mangelen på sannhet som ødelegger henne.  Mor og far vil beskytte henne for enhver pris.  Og så banker det på veggen. Virkeligheten vil inn.


Målgruppe: 7. – 9. klasse – Fri entré

Visningen er støttet av Fond for utøvende kunstnere.


Om forfatteren:
Einar_Schwenke_portrettEinar Schwenke(f. 1969) norsk forfatter og skuespiller. Einar er født og oppvokst i Tromsø. Flyttet til Oslo for 25 år siden og gikk teaterskole i Oslo og jobbet i mange år som skuespiller. I dag jobber Einar med å trene mennesker og team i kommunikasjon. Ved siden av skriver han manus for teater, film og TV. Einar er levende opptatt av hva det vil si å være menneske og hva som skal til for at vi og jorda skal få det godt sammen.