Gå til innhold

Scenetekstivalen 2014

Scenetekstivalen arrangeres i tidsrommet 28. – 30. april 2014  under Vårscenefest i Tromsø: Tre dager med ferske tekster, lesninger, live hørespill og stunt. Se oversikt over programmet under med tidspunkt og visningssted. Trykk på tittelen til forestillingen for mer informasjon om den enkelte forestilling og forfatter.

NESTE FESTIVAL 25. – 27. APRIL 2016

Om Scenetekstivalen 2014
Se video her


DRAMA TIL FOLKET                                        Tidspunkt: 28. april kl 11.00 Tromsø Bibliotek

Utstillingsåpning av utvalgte nordnorske dramatiske verk fra de siste 100 år. Verkene er valgt ut med bakgrunn i årets tema på Vårscenefest, Scenekunst som motstand. Utstillingen kan besøkes under Bibliotekets åpningstider under hele festivalen.

Fri entré.


 WESTERS DRAMATISKE FAVORITTER        Tidspunkt: 28. april kl 12.00 Tromsø Bibliotek

Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no
Drama til lunsjen! Hålogaland Teaters leder Nina Wester tar oss med på en vandring blant bibliotekets hyller og forteller om sine manusfavoritter. Ta med matpakke!

Fri entré.


 MASTERSTUDENTENES MANDAG                 Tidspunkt: 28. april kl 14.00 Small projects

De tre masterstudentene i scenetekst ved Kunsthøyskolen i Oslo presenterer ferske tekster i utdrag.

Nelly_WinterhalderJOURNEY TO THE EAST Av Nelly Winterhalder

En reise ledet av ønsket om å få vite hvem man er, om å tilhøre og om å definere sin tilhørighet. Inspirert av historien til Mona Grenne som ble adoptert fra Sør-Korea til Norge.



Linda_gabrielssen_foto-_Milja_Salovaara_1KILL YOUR DARLINGS av Linda Gabrielsen

 

En slettet dialog – mellom en ung kvinnelig terapeut og hennes eldre mannlige klient.



Runa_Skolseg-_DARLIG_BILDEMYTEN av Runa Skolseg

Rykende ferskt arbeid som ikke var klart da programmet gikk i trykken.

 

 


 VESTREGATA                                                        Tidspunkt: 28. april kl 17.00 Heracleum bo- og servicesenter

Maja_Bohne_JohnsenAv Maja Bohne Johnsen

Det handler om byens nære historie. Åtte replikksterke kvinner forteller om samlivet i en kommunal bolig anno 1960. Folk bor i tyskerbrakker på grunn av boligmangel. Johanne og datteren hennes Synnøve er sentrum for fortellingen. Johanne sliter med å takle livet og det er Synnøve som må ta støyten.

Fri entré.


 S O A R E                                                                                        Tidspunkt: 28. april kl 20.00 Small Projects

Tale_Naess
Av Tale Næss

Fire mennesker: Rakel som vokter overvåkningskameraene på et stort luksushotell, au pairen Anna, droneflygeren Samuel og den papirløse Owe. I «S O A R E» veves livene deres sammen i et multiplot-drama. Næss leter etter språket som gir plass til både det distanserte og det nære betrakterblikket. Hun viser hvordan storpolitikken setter spor i oss og blir en del av våre næreste fortellinger. Visningen er støttet av Norsk Kulturfond og Fond for utøvende kunstnere.

Pris: Ordinær kr 100,- Festivalbillett kr 50,-

 


 HIMMELRIKET                                                         Tidspunkt: 29. april kl 11.00 og kl 13.00 Tromsø Bibliotek

Einar_Schwenke_portrettAv Einar Schwenke

Science fiction drama for ungdom om trygghetens pris.

Kloden er rammet av kriser. En familie: mor, far, farfar og jenta Lykke, har kjøpt seg opphold i en container for å kunne leve i fred. Mor og far vil beskytte Lykke for enhver pris. En dag banker det i veggen. Virkeligheten vil inn. Visningen er støttet av Fond for utøvende kunstnere.

Fri entré.


 IKKJE DIREKTE RÅKA                                                     Tidspunkt: 29. april kl 16.00 Small Projects

MariaTrytiVennerodAv Maria Tryti Vennerød

Under rettsaken mot Anders Behring Breivik våren 2012 satt Vennerød i salen. Dagboknotatene hennes ble lagt ut på bloggen, Ikkje direkte Råka og et utvalg av tekstene ble iscenesatt. Prosjektet ble Heddaprisnominert i 2012. Ferske Scener ser på disse tekstene to år etter. Hvordan har vårt syn på terroren endret seg?

Pris: Ordinær kr 100,- Festivalbillett kr 50,-


 KVELD MED FISKUM OG HELØE                                  Tidspunkt: 29. april kl 20.00 Small Projects

OdaFiskumSVART HAV  Av Oda Fiskum

Svart Hav er et stykke under utarbeidelse. Det tar utgangspunkt i hukommelse, globalisering og arbeidsmarkedet etter finanskrisen, men handler først og fremst om tid.



LivHeloe_01_SUSANN Av Liv Heløe

En helaftens tekst i utvikling. Susann skal selge leiligheten sin, for å flytte sammen med Kjæresten. Det er hvertfall det Kjæresten mener de er enige om. Men har hun snakket med megler? Og mannen over gaten, hvem er han?

 

Pris: Ordinær kr 100,- Festivalbillett kr 50,-


 KOKKEN OG BRANNMANNEN OG SJUKEBILEN                Tidspunkt: 30. april kl 11.00 Tromsø Bibliotek

Kristin_Auestad_Danielsen-3-1Av Kristin Auestad Danielsen

For barn fra tre år. Om å finne ut hva en liker og si fra om det en ikke liker. Om kjøttkaker og spaghetti. Om pannekaker med godteri.

Fri entré.


 GJESTETEKSTER FRA PROPELLEN                          Tidspunkt: 30. april kl 14.00 Small Projects
Propellen er et samvirke av scenetekstforfattere og andre kunstnere med base i Trondheim.

Trond_Arntzen_svarthvittDØDSDALEN av Trond Arntzen

Dødsdalen er bestilt av Propellens scenekunstfestival for barn og unge

som går av stabelen i august 2014. Manuset er skrevet som et lyddrama

for scenen med tanke på aldersgruppa 10-13 år.

 

Thea_Boring_LandeJORBA av Thea Borring Lande

Tekst under utvikling om ungdom og selvbilder.

Fri entré.


 DRAMANATT – lesning av storverket OSV.                   Tidspunkt: 30. april kl 22.00 Tromsø Bibliotek
              Johan_HarstadAv Johan Harstad

Vi feirer natt til 1. mai med en unik happening på Tromsø Bibliotek: OSV av Johan Harstad framføres for første gang offentlig i sin helhet. Hele tolv skuespillere og musikere leser Harstads drama om moderne krigshistorie og menneskers manglende evne til å ta lærdom av den. OSV er resultatet av forfatterens år som husdramatiker på Nationaltheatret. En redigert versjon ble presentert på Teatret på Torshov i fjor. Teksten er gitt ut i bokform på Gyldendal, og fikk strålende kritikker. Natt til 1. mai rigger vi til med madrasser for publikum og serverer kaffe og nattmat underveis. Velkommen til en natt du aldri vil glemme! Visningen er støttet av Nationaltheatret og Gyldendal Norsk Forlag

Varighet: 8 – 9 timer. Pris: Ordinær 100,- Festivalbillett kr 50,-