Gå til innhold

Atlanta Georgia

Torsdag 28.april kl 10.00 – 11.00, Rådstua Teaterhus

 

I resepsjonen på et rådhus i en liten nordnorsk kommune jobber Betty i en underordnet alt-mulig-stilling. Samtidig passer hun sin yngste søster, Liv, som er ”korridorpasient” i et hjørne av resepsjonen. Liv, som er utdannet ballettdanser, er nå alvorlig syk. Eller er hun kanskje ikke så syk? Av og til påstår hun at hun er frisk. En tredje søster, Julie er ventet på besøk, og sammen skal Betty og Julie overtale Liv til å gjennomgå en eksperimentell behandling i utlandet. Liv lever i fornektelse og vil ikke høre snakk om denne behandlingen. På rådhuset jobber også Rådmannen, Legen, og Teknisk sjef, som alle har sine egne agendaer i forhold til Liv.

Teksten tar komediens virkemidler i bruk for å utforske hvordan vi forholder oss til egen sykdom – og som pårørende – i en tid hvor frisk er en så integrert del av kroppsidealet, hvor helse og lykke er en funksjon av riktig mat, trening og positive tanker. Og hvor går grensen mellom syk og frisk? Hvor mye kan man som pårørende tillate seg å bestemme? Hvor går grensen mellom omsorg og makt, mellom rollen som sykepleier og offer? Hvordan frigjøre seg fra offerrolle og sykerolle?

Leses av:
Kristine Myhre Tunheim og Jonas Delerud (Rimfrost Teaterensemble), Alexander Martinsen, Nina Rosenlund (Sadio Nor Teater), Trude Øines (Hålogaland Teater), Stein Bjørn, Bernt Bjørn (Ferske Scener)