Gå til innhold

Mamma er ikke her

Tirsdag 26. april kl 10, Rådstua Teaterhus

 

Henriette Vedel skriver om hvordan vi takler det å være tilstedeværende og fraværende som forelder. ”Mamma er ikke her” er basert på intervjuer med forskjellige foreldre – dem som er vekk og lengter etter å være der og dem som er der, men lengter vekk.  Fra den filippinske moren som har etterlatt sønnen i hjemlandet, for å arbeide i Norge som au pair til den norske faren som ender med å ta to års permisjon fra jobben, fordi han ikke kan få seg til å levere datteren i barnehagen.

I sceneteksten flettes et kor av foreldreberetninger sammen til en flerstemt collage, som skildrer de kampene de kjemper med omgivelsene, med økonomi, med tiden, men mest av alt med seg selv. ”Mamma er ikke her” blir en scenetekst som reflekterer utover selve foreldreskapet og inn i vår tids intense jakt på tilstedeværelse og trang til å kunne alt på en gang.

PROSJEKTET

Teksten oppsto fra dramatikerens egen idé og er utviklet i samarbeid med Vega Scene. Den har gjennom prosessen hatt verksteder hos Dramatikkens hus og Propellen. Skriveprosessen er støttet av Kulturrådets forprosjektordning, Fritt Ord, Fond for lyd og bilde og Dramatikkens hus.

Regi: Katinka Rydin Berge (Vega Scene)
Dramaturg: Kristina Kjeldsberg (via Dramatikkens hus)

Leses av:
Trude Øines (Hålogaland Teater), Hege Aga Edelsteen (Vega Scene), Bernt Bjørn (Ferske Scener), Svein Harry Hauge og Cathrine Skjærnes

Premiere: Etter planen til 2017 hos Vega Scene

Foto: Klavs Vedel