Gå til innhold

Vestregata

Torsdag 28. april kl 18.00, Hålogaland Teater

 

Av Maja Bohne Johnsen

Urpremiere

Et nyskrevet stykke lokalhistorie om et klassedelt Tromsø på 1960-tallet inspirert av en sann historie fra Vestregata 66.

Johanne bor i en kommunal bolig i Vestregata sammen med datteren Synnøve. I samme hus bor fire andre kvinner – Helga som er gift med Edvartsen som er fisker på egen båt, Grete som har fem barn og en mann som drikker, Gunda som har bilder av døde statsledere på veggen, Angel som er religiøs periodedranker. Fina fra Siland bor på legd og kommer innom for å bytte underbukse, mens Lily har huset fullt av katter og passer på Johanne når nervene hennes slår krøll på seg.

Kvinnene i Vestregata har store drømmer for framtida, men fattigdommen hindrer dem fra å komme noe sted. For Johanne og Synnøve får den katastrofale konsekvenser.

Dramatiker Maja Bohne Johnsen begynte Vestregata på et tekstverksted hos Ferske Scener for syv år siden. Siden da har teksten møtt skuespillere og publikum flere ganger: På verksted hos Ferske Scener og Dramatikkens hus, gjennom ArtLab på Hålogaland Teater og RadArt og på Scenetekstivalen 2014. Nå får publikum se resultatet. Velkommen til teaterfortellingen om kvinnene i Vestregata!