Gå til innhold

Monster i magen

Monster i magen er skrevet av Lina Killingdalen.

Monster i magen handler om Jenta og om Monsteret. Da moren til Jenta døde, flyttet Monsteret inn i Jentas mage. Der har det tenkt å bli en stund sier det, og nekter å flytte ut. I teppehytta til Jenta gjelder visse regler, for etter at mamma døde trengs det noen ekstra regler for at ikke alt skal bli grumsete. Monsteret i magen er ikke så flink til å følge Jentas regler og dukker gjerne opp når det minst passer. Nå synes Jenta at nok er nok, og at det er på tide at Monsteret og hun finner ut av det med hverandre.

Monster i magen handler om å savne noen av hele sitt hjerte, om at det ikke finnes noen fasit på hvordan man er lei seg, og om at det er viktig å passe på hverandre også når verden ikke er så enkel.

Jenta er 9 år. Målgruppa for monologen er barn mellom 7 og 12 år.

Medvirkende: Kristine Myhre Tunheim (skuespiller på lesningen), Johanna Mørck (skuespiller i tekstutviklingsprosessen), Kristin Bjørn (dramaturg), Kristin Øhrn Dyrud (komponist), Mari Lotherington (rom/scenografi).

Lina Killingdalen er utdannet dramapedagog fra DMMH og Høgskolen i Oslo, har BA i dramaturgi fra Århus Universitet. Hun jobber som frilans dramaturg, dramapedagog og skrivepedagog med base i Tromsø. Hun har lang erfaring med prosjekter for, om og med barn og unge. Som kunstpedagog har hun blant annet ledet tekst/teaterprosjektet «Tromsø Gaza dialogue» i samarbeid med skuespiller Anethe Alfsvåg og laget scenetekstverksted for ungdom i samarbeid med Ferske Scener. I tillegg har hun jobbet i «Snakk for deg sjøl» sammen med Rebekka Brox Liabø, der målet er å la ungdom fremme sin egen stemme gjennom tekst og teater. Monster i Magen er Linas dramatikerdebut.

Prosjektet har fått skrivestøtte av Ferske Scener/Dramatikkens hus, dramaturgisk bistand av Kristin Bjørn/Ferske Scener og innvilget «Prøverom» av Norsk Skuespillersenter ved Teatret Vårt, avdeling barn og unge

Teksten framføres av Kristine Myhre Tunheim.