Gå til innhold

Unge Talenter 3

Biff av Ragnhild Lila Risnes/Trafo (lesning)

Forandring skjer rundt oss og inni oss til enhver tid. Det kan skje gradvis og umerkelig eller i brå byks – og det er ofte da det svir mest. For vår helt, Jan (57), slår livet kolbøtte når han mister jobben i Statoil. Selv oppsøker han redninga i Lego-terapi, men kan den komme fra uventa hold?

Den mest altoppslukende omveltninga i vår tid, klimaendringene, føles ofte uhåndgripelig. Men ved å titte bort fra gradestokken og inn i stuene får vi kanskje et glimt av hvordan globale forandringer endrer hver enkelt.

Teksten framføres av Stein Bjørn, Alexander Martinsen, Anna Karoline Bjelvin, Maja Skogstad og Siri Brox Johansen.


Beharie
 av Christian Beharie/TekstLab Inkubator (konsert)

Med en vokal fullt av sjel og karakter formidler Beharie egen skrevet musikk i et unikt landskap. Inspirert av de urbanske røttene og popmelodikken gir Beharie deg et ærlig møte med tematikkene identitet og relasjoner. Tekstene er inspirert av og basert på Beharies egne erfaringer. Til vanlig spiller Beharie med bandet sitt, men nå står han alene på scenen og fyller rommet med nyskrevet musikk, vokaleffekter, synth og piano. 

 Christian Beharie (født 1994) er musiker/pianist, komponist, låtskriver og sanger. Han er utdannet i utøvende musikk, med sang som instrument, på NLA Høgskolen i Staffeldtsgate (2017). Beharie har vært med i TekstLab Unge Stemmer siden høsten 2015, og i Inkubator programmet fra høsten 2016. Beharie skriver, utvikler og spiller sitt eget materiale og har presentert arbeidet sitt på TekstLab sin work-in-progress arena: Scratch og Scratch Festival på scener som Dramatikkens hus, Sentralen, Miniøya, Kulturfest Tøyen, Cafeteatret, samt Tøyen, Stovner og Furuset Deichmanske Bibliotek. I februar 2018 stod Beharie på scenen under VEKA i Volda.

Veiledere og mentorer for Christian Beharie i Inkubator: Monica Ifejilika, Christian Wallace og Live Sollid Schulerud
Foto av Christian: Birgit Solhaug  

Scenetekstivalen – Unge talenter er et samarbeid med TekstLab, Trafo og Uredd. 

Trafo er landets største nettverk for unge kunstnere. Trafo tilbyr mentorhjelp, stipend, digitalt utstillingsrom, workshops og konkurranser.
Trafo.no drives av Universitetet i Agder med midler fra Kulturrådet.

Uredd er et talentprogram for unge nordnorske kunstnere som ønsker å undersøke scenekunstens virkemidler i sitt uttrykk. Programmet er eid av RadArt- nettverk for fri scenekunst i Tromsø. Partnere er Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS), Tvibit og Rådstua Teaterhus, og programmet er støttet av Talent Norge og Kulturnæringsstiftelsen i SNN.

TekstLab – ved Artxchange er en arena for å utvikle nye stemmer, historier og uttrykk. I 2018 har TekstLab 10 års jubileum, og på Scenetekstivalen feirer vi med å presentere ferske tekster fra unge kunstnere i Talent Norges satsning Inkubator og TekstLab Unge Stemmer.

TekstLab Inkubator er en ny internasjonal arena der unge og etablerte scenekunstnere får fordype seg i utvikling av scenetekst over lengre tid. Kunstutviklingen skjer gjennom prosessarbeid tilpasset hver enkelt deltaker; fra idé til tekst og frem til scenisk uttrykk. Deltakerne jobber sammen med scenekunstnere, veiledere og utøvere på høyt faglig og profesjonelt kunstnerisk nivå.  TekstLab Inkubator er støttet av Talent Norge og Sparebankstiftelsen.

TekstLab Unge Stemmer; en arena for å utvikle nye historier og uttrykk, er ledet av Hilde Hannah Buvik, Hanna Filomen Mjåvatn og Shanti Brahmachari. TekstLab Unge Stemmer er støttet av Norsk Kulturråd, Oslo Kommune, Bydel Gamle Oslo og Sparebankstiftelsen. www.tekstlab.com