Gå til innhold

Versailles

Sted: Tromsø Bibliotek

Tid: Tirsdag 24.april kl 12.00

Gratis

Versailles er skrevet av Jesper Halle for Teater Joker og utviklet i samarbeid med dem.

 

Versailles skal bli en forestilling for «mellomtrinnet» barn fra 10 – 13 år. Den handler om Janne som skal skrive stil om Versailles, og dikter seg inn i verdenen der. Tematikken er presset på barna for alltid å være flinke og perfekte, og behovet for å bli sett for den man er, og finne sitt eget ståsted i verden.

Jesper Halle er dramatiker og har blant annet mottatt Ibsen-prisen og Hedda-prisen for arbeidet sitt.  Fra 2013 er han ansatt som professor i scenetekst på Teaterhøgskolen.

Teter Joker er et fritt scenekompani som i over 25 år har laget ny dramatikk for barn og unge, og har samarbeidet med en rekke dramatikere og forfattere. Kompaniet vant i 2017 HEDDA-prisen for beste barneforestilling med ”Brune”, en dramatisering av boken til Håkon Øvreås.

Versailles er det tredje samarbeidet mellom Jesper Halle og Teater Joker, der teksten skrives spesielt for Teater Jokers lekende og humoristiske teaterform.

Medvirkende: Amalie Sofie Ibsen Jensen, Ingrid Meling Enoksen, Yngve Emil Marcussen, Kari Ramnefjell og Sindre Strand Offerdal

Regi: Niels Peter Underland (fra Teater Joker)

Dramaturg: Kristina Kjeldsberg (fra Dramatikkens hus)

Prosjektet er støttet av Dramatikkens hus med skrivestøtte og midler til verksteder, og OsloMet (Institutt for estetiske fag, Drama Teaterkommunikasjon)

Premiere er planlagt i midten av februar 2019.