Gå til innhold

Grønnegata

Mandag 24. april kl. 20:00
Hålogaland Teater, Teatercafeen

«Grønnegata» handler om å vokse opp i Tromsø på 70 tallet og å være barn under den “politiske vekkelsen som hjemsøkte vårt land».

Teksten handler om å vokse opp i en familie med mine barn og dine barn, om lengselen etter kjærlighet. Om en generasjon som er så opptatt av å forandre verden at de glemmer at de selv er en del av den verden de ønsker å forandre. Men det handler også om de fine trådene av kjærlighet som stadig spinnes mellom oss til både glede og frustrasjon – og som gjør at vi blir sittende fast i hverandre for alltid.

En dag sprenges Oktober bokhandel og en ung revolusjonær far krangler med bestefaren som tror ungen er oppkalt etter Lenin. Barnets venninne skriker av full hals i demonstrasjonstoget «USA ut av buksa». Og mange unge mennesker skåler i rusen over at de skal forandre verden. Det handler om å skape fiendebilder som ikke er der og et intenst ønske om å skrive verdenshistorie med store bokstaver og om desillusjonen som kommer i farvannet av det. «Grønnegata» handler om ønsket om at livet vårt skal bety noe og frykten for at livet vårt faktisk ikke gjør det.

«Grønnegata» er omtrent midt i prosessen. De skal ha to verksteder og flere lesninger av manus på Hålogaland Teater før ferdigstillelse i begynnelsen av 2024.

 

Maja Bohne Johnsen har skrevet blant annet Vestregata for Hålogaland Teater i 2016, og Alaska for Festspillene i Nord-Norge i 2017. Johnsen tok en mastergrad i scenetekst ved Kunsthøgskolen i Oslo 2015–2017. Hun har også vært husdramatiker ved Dramatikkens Hus. For tiden jobber hun med to ulike prosjekter, «Grønnegata», som skal ha urpremiere ved Hålogaland Teater høsten 24 og «Det står en dinosaur og sover i vinduet mitt», en monolog om å bli mor og få angst. Maja har skuespillerutdanning fra USA og hun har gått på forfatterstudiet ved UiT Norges arktiske universitet. Hun underviser både teaterhistorie ved Kongsbakken VGS og Yoga ved InSPIRE Yogastudio. Hun har for tiden Statens kunstnerstipend.