Gå til innhold

Åpent sceneverksted 14. oktober

Lørdag 14. oktober kl. 15:00 inviterer vi til Storgata 120.

Scenetekstivalen har invitert Tale Næss til et to ukers undersøkende verksted i butikklokalene i Storgatbakken 120. Bakgrunn for arbeidet er en større tekst der Næss tar utgangspunkt i Aiskyhlos «Orestien». I dette arbeidet vever hun dagens situasjon av krig og opprusting i Europa inn i materialet. I verkstedet har teamet jobbet med utdrag fra denne teksten – men verden er i stadig forandring, og i den 7. oktober bryter nye krigshandlinger ut i Midt Østen. Dermed tvinger noen spørsmål seg fram som får konsekvenser for arbeidet.

Målet har vært å se nærmere på det som kan skje med en tekst når den flyttes ut av scenerommet. For å vektlegge det musikalske og lydlige ved arbeidet, har Scenetekstivalen invitert inn musikere/lydkunstnere Per Martinsen og Aggie Frost.

Verkstedet gjennomføres med skuespillere Gina Lindås Theodorsen, Bernt Bjørn, Trond Peter Stamsø Munch og Håkon Mathias Vassvik. Verkstedet ledes av Kristin Bjørn og arrangeres av Scenetekstivalen og Ferske Scener med støtte fra NOOR produksjoner, Norsk Kulturråd, KORO, Davvi – Senter for scenekunst og Rådstua Teaterhus. Og teksten er utviklet ved Dramatikkens Hus

Maks 50 publikummere