Gå til innhold

Lansering av podcasten Robin – en plattform for kunstnere med skeivt perspektiv

Mandag 24.april kl. 17:00
Rådstua Teaterhus,

Robin-plattformen har siden begynnelsen av 2022 bestått av skuespiller og regissør Henriette Blakstad, skuespiller og musiker Miguel Steinsland og scenekunstner Margunn Kilde. Teamet fungerer som en redaksjon og et styre for plattformen. Initiativtaker bak Robin er Margunn Kilde, som startet opp arbeidet i 2021. Henriette Blakstad kom opp med navnet Robin da hun ble med i arbeidet samme år.

På Scenetekstivalen 2023 vil kunstnerne lese og prøve ut egne tekster i scenisk format for et publikum, samt presentere podcasten «Robin» som er utviklet med støtte fra Fritt Ord. Podcasten er en kanal for kunstneriske ytringer og fungerer som en formidlingsarena av scenetekst som utvikles på Robin-plattformen.

 

 «ALT ER VATTERT»

Av og med: Henriette Blakstad (hun/dem), HenBlakstad Produksjoner

Lydopptak og lyddesign: Thomas Hildebrand

Dramaturg: Line Rosvoll

 

 «MITT LILLE LIV»

Av og med: Miguel Steinsland (han/ham)

Lyddesign/musikk: Miguel Steinsland

 

«MED HUD OG HÅR»

Av: Margunn/Morgan Kilde, (hun/dem) Vilje Produksjoner

Lest av: Liv Hanne Haugen og Margunn Kilde

Lyddesign/musikk: Miguel Steinsland

 

Henriette Blakstad er kunstnerisk leder for HenBlakstad (2011-) med mer enn 30 års erfaring med interdisiplinært samtidsteater. Hun utvikler blant annet konsepter som undersøker det ikke-binære og det fleruniverse som skuespiller, regissør, og kostymedesigner, i møte med tekst, stemme og stemme, i nært samspill med lyd og scenografi. Som scenekunstner og pedagog dykker Hen inn i visuelt, fysisk, eksperimentelt og kompositoriske metoder influert av Mary Overlie, The Viewpoints, Zygmunt Molik, Matthew Barney, Gaga, Artaud.

Miguel Steinsland er som eksperimentell solo-artist og komponist opptatt av å søke linjer mellom naturen og menneskets natur. Han har i flere år arbeidet med dette tilbakevendende tema i filmkunst, regi, lyddesign, manusutarbeidelser, dikt og sangtekster. Han henter ellers inspirasjon og kraft i fysisk arbeid som skuespiller i Grusomhetens Teater. Sangstemmen holder han ved like som vokalist i bandet Salto Mortale, og som sanger på scenen med sine egne komposisjoner.

Margunn/Morgan Kilde er en multidisiplinær kunstner med bevegelse og den kroppsliggjorte erfaringen som utgangspunkt for eget kunstnerisk arbeid. Hun/hen startet Vilje produksjoner i 2014 og har produsert sceniske soloverk med fokus på menneskets iboende evne til transformasjon i møte med kunst og kunstutøvelse, og prosessorienterte verk i stadig utvikling og endring som en kommentar til denne egenskapen i mennesket selv, gjennom bevegelse, tekst, stemme, lyd og bilde. Margunn/Morgan er spesielt influert av John Cage og jazz- og improvisasjonsmusikk, og inspirert av kollegaer i feltet.

 

Prosjektet er støttet av Fond for utøvende kunstnere

Tre podcast-episoder er støttet av Fritt Ord