Gå til innhold

Talentenes Tekstival

Mandag 24. april

kl. 13:00-15:00
Trafo.no og Tekstlab
Storgata Camping

kl. 18:00-19:00
Her e æ – Hjertebank
i samarbeid med Lille Hålogaland Teater
Perspektivet museum

 

TekstLab – Unge stemmer 

FRID DING (20 år) er en ung kunstner fra TEKSTLAB – en arena for nye stemmer, historier og uttrykk.

BRUNT HUS
Hva er et hjem? Med dans, tekst og lyd inviterer Frid Ding oss med på en reise hvor de utforsker dette gjennom egne barndomsminner, opplevelser og følelser av sted og tilhørighet.

Frid har bakgrunn fra dans og arbeider med tekst, bevegelse og film.
Frid deltar i TekstLabs talentprogram Inkubator, hvor unge kunstnere får muligheten til å utvikle sine kunstnerskap og prosjekter over tid.

Frid har vært en del av TekstLab siden 2019, og startet først i TekstLab Unge Stemmer – et åpent laboratorium og møteplass hvor ungdom kan henge, leke, eksperimentere og prøve ut sine idéer i samspill med hverandre og kunstnere. Frid har deltatt og vist eget arbeid i prosess ved en rekke av TekstLabs festivaler og arrangementer som Ung i kunst, Glokale stemmer og Scratch-kvelder ved arenaer og scener som Interkulturelt Museum, Sentralen, det Gamle Munch museet, det digitale og offentlige rom. Frid har medvirket i flere av TekstLabs produksjoner og lokalsamfunnsprogram, samt som teaching artist i TekstLabs program for barn og ungdom på Tøyen, Grønland og Holmlia.

Idé/konsept, tekst og utøver: Frid Ding
Kunstneriske veiledere: Hanna Filomen Mjåvatn og Shanti Brahmachari
Produsent: TekstLab
Foto: Tale Hendnes

 

Elias Elvegaard – Crushing Membrane

ELIAS ELVEGAARD (21 år) er en ung kunstner fra TEKSTLAB – en arena for nye stemmer, historier og uttrykk.

CRUSHING MEMBRANE
Membranen var ytterst på huden
Så passerte den laget med hud
Og formerer
Transformerer seg
Til en kompakt klump
I magen
Som gnager på organer
Inni
Før den går opp i oppløsning

Så blir hele rommet membran

Elias arbeider med ulike perspektiver, tekst, bevegelse, lyd og video.
Han deltar i TekstLabs talentprogram Inkubator, hvor unge kunstnere får mulighet til å utvikle sitt kunstnerskap og prosjekter over tid.

 

Elias har vært en del av TekstLab siden 2020, først i TekstLab Unge Stemmer – et åpent laboratorium og møteplass hvor ungdom kan henge, leke, eksperimentere og prøve ut sine idéer i samspill med hverandre og kunstnere. Elias har deltatt og vist eget arbeid i prosess ved en rekke av TekstLabs festivaler og arrangementer som Ung i kunst, Glokale stemmer og Scratch-kvelder ved arenaer og scener som Sentralen, Skur 13, det gamle Munchmuseet, i det digitale og offentlige rom. I 2022-23 medvirker han i TekstLab produksjonen “Collective Rites: Common ground”.

 

Idé/konsept, tekst og utøver: Elias Elvegaard
Kunstneriske veiledere: Hanne Os Wold og Hanna Filomen Mjåvatn
Produsent: TekstLab
Foto: Lars Kjemphol

 

Trafo.no
I samarbeid med Trafo.no har vi bidrag fra to unge dramatikere med egne tekster, som etter et verksted skal ha en lesning med lokale skuespillere:

«Kva tid» av Brita Angeltveit

Brita Angeltveit er 23år og kjem frå Stord. For tida studerer ho eit årsstudium i skodespel på Bårdar Akademiet i Oslo, og har også fullført ei musikkteaterutdanning på same skule. Teksten «Kva tid-» handlar om det å vere ung og kronisk sjuk. Me følgjer Alex som, med gode vener, fyll og ein full innboks på Tinder, har alt lagt til rette for at ho skal leve sitt beste liv. Det er berre éin ting som hindrar ho: hennar eigen kropp. I «Kva tid-» følgjer me ho gjennom hennar møte med helsevesenet, vinkveldar og søken etter kjærleik.

«Nå er alt over og ingenting finnes lenger» av Julie Bendiksen

Julie Bendiksen, 23 år gammel, fra Oslo og snart ferdig med en bachelor i manus ved Høyskolen Kristiania. Tidligere også tatt emner innenfor litteraturvitenskap og filosofi ved UiO. «Nå er alt over og ingenting finnes lenger» er et stykke om sjalusi, alt det som ikke ble slik det skulle og om verdens undergang.

 

Her e æ og Lille Hålogaland Teater

«Hjertebank»

Over 8 milliarder menneskehjerter slår rundt omkring i verden til enhver tid for å gi kroppene våre blod. De slår fra mors mage til vi dør. I dramatikken refereres det gjerne til hjertet som et symbol på kjærlighet og sorg, og det er kanskje blitt en klisje i litteraturen. I våre tekster vil vi prøve å finne nye historier om hjertebank. Hva får unge hjerter i dag til å slå ekstra hardt?

Med fotoutstillingen Hyperborea som bakteppe har ungdommer fra Hær e Æ og Lille HT skrevet tekstene. Midt i utstillingen av bilder fra nordlige landskap vil vi dele noen av tekstene med publikum på Scenetekstivalen.