Gå til innhold

Under overflata

Lørdag 22.april, kl. 19:30
Hålogaland Teater, Teatercafeen

«Under overflata» er en nordnorsk musikal av Thale Krogtoft og Jonathan Flom.

To kunstnersjeler møtes midt i et hav av næringslivsfolk på en konferanse i Nord-Norge. Møtet får dem til å sette spørsmålstegn ved hvem de er, hva de vil og hva skal de gjøre med det. Dette er en historie om kjærlighet, forhold og store livsvalg.

Under Scenetekstivalen får vi se et arbeid i prosess. Med hjelp fra syv syngende skuespillere vil de gjøre tekst og musikk levende for første gang. Med seg som arrangør og musikalsk leder er Carl Henrik Buschmann.

 

Thale Krogtoft Jensen er låtskriver, sanger, skuespiller i improteatergruppa Hjerneteppet og styremedlem i scenekunstkollektivet Salten Friteater. Hun skaper og utøver musikkteater for barn og voksne, tar opp og produserer egen musikk, underviser på POPrommet og på Nord Universitet og er instruktør på Fargespill. Hun er utdannet faglærer i musikk (Universitetet i Nordland) og musikalartist (Bårdar International).

Jonathan Flom er en internasjonal regissør, forfatter og musikkteater-pedagog. Han ble invitert til å holde et kurs på Bårdar Akademiet i 2015, og han likte seg så godt i Norge at han flyttet hit, lærte seg norsk og begynte å undervise fast på Bårdar i ett år. 2020-2021 var han rektor på Den danske scenekunstskole i Fredericia. Nå bor han i Seattle hvor han er daglig leder på School of Rock.

Flom har skrevet to bøker: “Get the Callback” som handler om audition, og “Act Like It’s Your Business” som handler om merkevarebygging og markedsføring for skuespillere. Han har regissert over 30 scenekunst-produksjoner, både for studenter under utdanning og profesjonelle oppsetninger. I tillegg var han kunstnerisk leder for Lampelys produksjoner i Oslo fra 2016-2018.

Carl-Henrik Bushmann er en nordnorsk pianist og arrangør, med stor forkjærlighet for filmmusikk. Hans kunnskap om hvordan akkorder og musikk kan veilede lytteren inn i emosjonelle landskap er gull verdt når vi lager musikal. Han har bl.a. arrangert låter av Ann-Iren Hansen for Arktisk Filharmoni.

Aktører på lesningen: Henrik Spantell Waldermo,  Jørn Fuller Gee (HT), Kristine Henriksen (HT), Iver Innset (HT), Trude Øines (HT), Julia Bache-Wiig (HT), Kim Jøran Olsen (HT). 

Takk til Hålogland Teater for at vi får ha med deres skuespillere på lesninger under Scenetekstivalen.