Gå til innhold

Veien sitt ansikt

Søndag 23.april kl. 15:30
Rådstua Teaterhus, Provisoriet

Dette er en oppvekstfortelling inspirert av myter og eventyr. Vi møter Gutten som legger ut på en reise for å finne faren sin. På reisen forsøker han å sette sammen biter av en barndom preget av rus og omsorgssvikt. Det nordnorske by-landskapet i Tromsø blir en arena for et magisk eventyr som vokser ut av sorg. For å forstå seg selv må han også forstå sin far, som nesten er blitt en mystisk skikkelse i livet hans.

Med seg på veien har Gutten gode hjelpere, blant annet lillebror, en feit katt og klassevenninna Marte.

 

Julian Karenga er forestillingens dramatiker og regissør. Det nordnorske er sentralt i hans kunstnerskap, og han skriver dramatikk på Tromsø-dialekt. Karenga er husdramatiker hos Dramatikkens Hus. Nylig turnerte han med sin selvskrevne forestilling «Snøbrun». Som dramatiker for forestillingen «Alt vi ikke sier» og «Snøbrun» vant Karenga Gulljerven i 2021.

Til «Veien sitt ansikt» har Karenga satt sammen et kunstnerisk team bestående av Fanny Bjørn som kostymedesigner og scenograf, Amund Ulvestad som komponist, Hedvig Bergem Søiland som dramaturg og produsent, Philippe Schneider som lysdesigner og tekniker. På scenen møter vi skuespillene Kaleb Haile, Nami Kitagawa Aam, Thor Normann og Sarakka Gaup som alle har tilknytning til Nord-Norge. Lesningen gjøres av skuespillerne Thor Normann, Sarakka Gaup, Ivar Beddari og Christina Sleipnes.

Forestillingen har ur-premiere under Festspillene i Nord-Norge og manusutviklingen er støttet av Fritt ord.