Gå til innhold

“Walking within the frame” er en felles vandring i naturen. Prosjektet er et samarbeid mellom performancekunstnerne Maria Oiva (FI) og Kristina Junttila(FI/NO) om teknologi, mobiltelefon, kropp og vandring på ulike steder.

 

Under pandemien skapte Oiva og Junttila en digital og kroppslig forestilling om været hvor publikum satt hjemme hos seg selv. Etter pandemien kjente Oiva og Junttila på et ønske om å vandre i naturen, samtidig som de ville fortsette å undersøke om eller hvordan teknologien og det digitale kan være med på å utdype vår opplevelse av naturen. Det er muligens en vanlig oppfatning at mobiltelefonen kan være i «veien for» en “autentisk tilstedeværelse i naturen”, at teknologien tar oss bort fra øyeblikket. Vi vil utfordre forestillingen om at digital teknologi og natur er uforenlige motsatser.

I “Walking within the frame” kommuniserer vi med publikum digitalt mens publikum vandrer i naturen, noen ganger alene og noen ganger møtes alle sammen. Prosjektet har premiere høsten 2023 i Helsinki og vil være en del av hovedprogrammet til Reality Research Center

Scenetekstivalen er første undersøkelse og møte med publikum. I dette møtet vil vi prøve ut hvordan stedet er medskaper i dette prosjektet og hvordan vi forflytter oss fra sted til sted med hjelp av digital kommunikasjon.

Det er en vandring, det er øvelser i naturen, alene og sammen – kanskje går du deg bort, kanskje forsvinner du inn i telefonen din eller kanskje finner du deg selv i toppen av et tre.

Oiva og Junttila har begge jobbet med nye performative former og forholdet mellom publikum, sted, kroppslig opplevelse og teknologi i 15 år. Oiva er teaterregissør og performancekunstner og vant prisen «Theatre maker of the year» i 2019 i Finland for sitt arbeid med digitalt teater. Junttila er performancekunstner med master i Live Art fra teaterhøgskolen i Helsinki, hun sitter i kunstnerisk ledelse av Ferske Scener.

www.kristinajunttila.com 

www.mariaoiva.com

Utvikler av teknisk applikasjon: Essi Salmenkivi